Funkabo!

Bild

På Funkabo fritidsgård kan unga få en paus från vardagen.

Foto: Maria Widehed

 

Att ha någonstans att ta vägen när man inte vill vara hemma. Att ha en bra kontakt med vuxna. Att någon tror på en. Det är viktiga element när man växer upp, och detta finns på Funkabo fritidsgård.

 

Hittade de repotage som skrevs när jag va på praktik :)

länkar det här : http://www.ostran.se/kultur_noeje/ung/en_plats_som_ger_naagra_chanser_till

 

/ Isabelle


Home sweet? home!

Ja då var jag hemma igen i Värnamo igen men enbart för tre och en halv dag typ :P för sen bär det av till Kalmar nästa helg med för då ska det firas tjugoåring i Kalmar :P hehe men himmel va varmt det är :)
Snart blir det att gå och handla med Daniel och Hanna fint folk! Nu blir det att peppa sommrig musik :)
/ Isabelle

Varit i stugan hos farmor och farfar

Var efter en lång väntan på min pappa över till Öland där min farmor och farfar ha sommarstuga och åt påskmiddag :) trevligt var det men fy vad mmätt jag blev, kände att jag var tvungen att gå ut på en promenad innan efterrätten så att jag inte skulle spricka, men hur hade de sett ut att spricka av all god mat borta sådär hade ju inte harit så fint :P men när jag var ute och gick så passade jag på att ta lite bilder
Gud vilken bild bomd det blev xD men i alla fall hoppas ni tycker det är fina bilder i alla fall, var ju inte den bästa kamerna men helt okej för att vara mobilens kamera i alla fall :P
/ Isabelle

Våren är verkligen här!

Tog med mig kameran ut i trädgården och fotade lite, så himla varmt och skönt det var :) Helt underbart!
Bjuder på den bilden :P NU blir det slöa framför tv:n som jag intehar gjort någonting denna vecka ;)
/ Isabelle

Glad påsk!

Juste det är påsk ja :P Har inte blivit mycket till påskfirande här hemma en, det kommer det bli i morgon i stugan på Öland :) Men ikväll blir det nog film mys i stället :)
Detta fina kort fick vi av vår klassföreståndare inann vi gick på "lob" eller instuderingsvecka som det kallas på folkhögskolan. Så hilma söt är hon :)
/ Isabelle

Stan med underbara Isabelle och fler^^

Idag stod det på schemat att cykla in till staden och träffa Isabelle man får ju pappa på att träffa folket när man är hemma liksom :) Efter en massa prat fika stan och Hansa i 4 timmar blev det att cykla hem. Men det var ju inte bara Isabelle jag träffade på stan utan mitt inne på H&M hittar man fin fina människor som Doglas, Konrad, Hanna, Catta och Pipi :) Länge sen va det man träffade någon ut av dom :P Spenderade lite pengar idag vilket jag inte hade tänkt men det fick det va värt kände att det va bra att jag inte kom hem med mer skor i alla fall :P Har ju ett gäng av den sorten xD
Nu blir det fina mat med mamma och bror, pappan min vet jag inte om jag får se mer denna helg eftersom han är och spelar bowlingtävlingar någonstans i Sverige. Hoppas det går bra i all fall :P
/ Isabelle

Spontanhäng på en container!

Dock gjorde jag inte detta men herrom dagen var ja uppe på skälby och spontanhängde lite ville hälsa på folket och så, då hittade jag gänget upp på en container :P Supermys var det där uppe :)
Här ser ni mitt underbara spontanhäng uppe containern :P När jag ändå var uppe på skälby var jag ju tvungen att hälsa på kalven Esther:) Så himla söt! Det är typ det bästa som finns när kalvar suttar på ens fingrar ^^ även att man blir sjukt slemmig men det är ju så sött, lika så lamm:)
Här ser ni en lite taskig bild på Esther men i alla fall :) Hon är en Rödkulla ko i alla fall, de vill säga för er som inte är as haj på ko raser oftast hel bruna :P
Nu sitter jag hemma i soffan och segar har inget att göra alls, men är sjukt trött så blir nog sängen snart. I mon blir det stan med underbara Isabelle :)
/ Isabelle

Hälsat på mormor & morfar

Som alltid nästan när jag är hemma i stan så är det tvunget att åka ut till mormor och morfar så klart! Och lika så gjorde jag och mamma der idag :) Det är så hilma mysigt att träffa dom :) Precis innan vi åkta kom morfar in igen och var helt överlycklig för han hade hittat en gammal motor som hade varit borta i flera år :P haha så söt va han :)
Var även inne i morfars växthus där han odlar en massa, förstår ine hur han orkar. Men nysigt är det verkligen att gå och kolla på allt :) Kissen Findus hade precis vaknat :P Sen ser ni morfar på bild då han hade hittat sin underbara motor :P sen får ni en fin liten överblicksbild på hur en liten bit av deras gård ser ut :)
Kommer nog fler inlägg idag :)
/ Isabelle

Idag har jag knappt gjort nåt alls

Vad skönt har typ inte gjort en enda skit idag! Det behövdes kan jag säga! eller lite har jag gjort pluggar teori och kört med pappa lika bra gick det idag :) känns bra. och jag mår inte dåligt längre heller så det är gutti gutt gutt! Nu har jag hjälp pappa att ta bilder på hans uppfinning xD jo det är sant, han har gjort en uppfinning. Nåt till bowlingklot vet typ inte så mycket mer. Han har berättat med har glömt bort, men ni lär säkert få höra om den igen ska ni se :P
Nu ska jag slappa lite till göra några till teori prov sen äta chips :)
/ Isabelle

underbart med gitarr

Som tidigare inlägg berättade så givk det ju åt fanders på korlektionen men efter mycket tänkande och ändring så ska jag nog fixa detta i alla fall :) Övningskörde med pappa senare nu på kvällen och jag har nog aldrig kört bättre! :) Nu har jag och bror suttit och spelat gitarr och sjungit en atund :) Mys på det kan jag säga! i mon blit det en chill dag med lite plugg och så men det ska jag nog överleva.
/ Isabelle

fy fan xD

Åh helvete gick det idag med körlektionen, bajs på det man vi håller fast vid det man bestämt så idag blir det åka ut och köra lite till med pappa och kötta stan, liks så i morgon med. Det ska nog gå att ro inland denna båt med så va fan men frågan är bara hur lång tid det tar.
/ Isabelle

Teoriplugg och harry

Japp pluggat flitigt med teoriprov idag, sen kikades det även på Haary Potter första delen av sista filmen :) Innan det var det stan med mig själv xD tycker om att gå på stan själv, sen gör det ju inget med trevligt sällskap men jag är ju inte den som inte går på stan ensam. Då får man ju gå och dra sig hur länge man vill och ingen klagar :P I mon blir det körlektion en dubbel på det, sen blir det upp till länet och fixa lite. Sen skicka saker till tryckeriet och dona sen blir det skolplugg som man har lite att göra på. Nu blir det nog ett telefonsamtal till bästaste Martin sen sova :)
/ Isabelle

Enbart jag som tycker om att gå till tandis?

Trots att jag nu har blivit vuxen i alla fall enligt folktandvården och är tvungen att betala när jag går dit så tycker jag ändå det är gött att gå dit. vet inte riktigt varför xD När jag var mindre hade jag tandläkarskräck men efter jag bytte tandläkare så gick det över! 600kr kostade besöket idag tur som jag har betalade min söta mamma :) Nu blir det nog lite teoriplugg och mys framför tvn med mamma.
/ Isabelle

Kalmar igen men en längre tid nu...

Hemma i Kalmar igen, fick åka med pappa som åkte ifrån Götet idag. Idag blev det en cykeltur i Kalmar, solsken och glass lukt av grillat är fint. Sitter nu i styrelsemöte men Kalmar läns 4H på skype. Sen blir det film mys med bror och mor.
Lite bilder jag tagit i Kalmar idag på min fina cykeltur.
/ Isabelle

Socialtjänstlagen och massa annat fast de andra är kul...

Instuderingsvecka i alla ära, men socialtjänstlagen är inte det roligaste i livet kan jag ju inte på stå -.- men sånt måste tydligen också göras. I går slutade vi extremt tidigt vilket jag aldrig trodde skulle ske på folkhögskolan, men jodå. Blev att åka med Camilla till Växjö och strosa runt både på Grand Samarkand och inne i stan. Hittade ett par jätte fina skor, som jag egentligen inte skulle skriva här eftersom min mamma läser min blogg.. men va fan :P haha älskar dig mamma men jag var tvungen dom hade sprungit efter mig om jag inte köpt dom och då hade jag indirekt snott dom ju, eller? :P Haha Efter god lunch och ett par tre timmar med Camilla blev man upphämtad av Martin, himmel va vuxet det lät;) och det är vi ju så det är ju inte så konstigt :) Kalas bra på att köra bil är han ska ni veta! Efter ett par timmars vistelse i Kalvsvik så bar det av mot Växjösjön där det vankades spontan häng, våldgästade ett gäng vid en brasa. Kvällen slutade på Sport's i Växjö och hämta Martins syster Frida som varit ute och skskat rumpa :P
Idag blir det födelsedagsfest och troligtvis utgång med, eller? Kvällen är inte riktigt planerad :) 
Här får ni en bild på det levande geniet!
/ Isabelle

Hur skulle jag klara mig utan dom??

Hade ju inte min bästa dag i mitt liv igår kan jag ju inte påstå direkt, men tack vare min underbara Marin och min kära mamma som jag terrade mitt i natten. Men dom fanns där och lyssnade och jag bara kunde prata ut. Fy fan va skönt det var om ska jag berätta för er! Tack gode gud för dessa underbara människor <3 Kärlek på dom!
/ Isabelle

Nåt jag inte kan påverka själv...

Att en fritidssysselsättning kunde bli en så stor del av sitt liv för mig en knasig fråga. Det startade med att man åkte upp till atallet och tog hand om kaninen typ två gåner i veckan men efter några år vexte begäret. Fler och fler djur tog man hand om man började åka på läger. Sedan slutade man med djuren började ha aktiviteter för barnen och ungdomarna, började åka land och rikt runt. Tog på sig mer saker att göra som då var kul, nu har det blivit så pass mycket att jag börjar fundera om det är till någon nytta... Klättrade upp i styrelsen både på klubb- och länsnivå, visst jag har lärt mig enormt mycket men räcker det som plåster på alla såren? Klättrade ända upp till rix och va aktiv inget jag någonsin kommer ångra. Men nu har det gått så långt att ja inte har kontroll på det jag sätter mitt eget liv mitt eget välmående i andra hand.
Det som tär mest är att jag själv inte kan styra om jag kan sluta eller inte. Det har gått för långt.
4H som var så roligt- en gång i tiden.
/ Isabelle

Banan med choklad och lite till

Vilken dag :P Hade redovisning idag vilket gick kalas :) Sen blev det glass på donken med trevligt folk. Inköp av engångsgrill choklad och bananer, under fotbollslirande blev det paus för banan med choklad :) Nu blir det plugg och så :)
/ Isabelle

Målat färdigt

Japp nu var det färdig målat, färdigt med att inhalera farliga gaser :P Blev sailor tema idag :) Galet nöjd tog bara låååång tid :P
/ Isabelle

Promenad

Tog en promenad med Emma och Louise bort till Willys och handlade lite, gu va skönt det är ute :) fin fint nu fortsätter jag att måla på mitt lilla konstverk ni får se sen :)
/ Isabelle

Känner att hon börjar bli stor

Ja himmel asså, när man var lite längtade man men ibland vill man bara bli liten igen så att mamma eller pappa kan rätta till saker som man sj'lv inte känner att man kan. Idag kände jag verkligen att man håller på att bli stor, sa ju till er i fredags att min Martin tagit körkort, kändes konstigt men bra att sitta i passagerarsätet fast hans föräldrar inte var med. Mina dagar är ju räknade med om jag säger så och mer om det tänker jag inte säga. Men känns hilma skumt :P Haha nu blir det nog att skriva ner lite vad jag ska säga på redovisningen i morgon som jag ska ha. Det kommer gå kalas :)
/ Isabelle

Kvar i Värnamo

Nu i helgen är man kvar i Värnamo men som tur har man Martin på besök:) Får Gratta honom till sitt KÖRKORT han tog igår:) Än så länge har det blivit film och mys.
Va på Västbo igår och firade Marco med, kanske blir en promenad sen eller nåt tror vi vill ha godis och läsk eller liknande ;) Haha sen blir det nog film igen :)
/ Isabelle

Saknar

Ibalnd saknar man saker så pass fort även man var där bara för tre dagar sen, förstår inte. Men jag saknar Kalmar och min kära familj massor redan. Tur att Martin kommer hit i helgen så jag har nåt att se fram emot :) Det ska bli mys. Här kommer en bild ifrån kalmar och en på min far och bror hade ingen på min mor, hur illa är itne det då?? Det får jag ändra på!
Nu blir det bums i sängen, har fårr dåliga vanor tror jag eller? Sägs ju at man dör i för tid om man sover för mycket... Och ni som känner mig vet ju att jag är en mästare på att sova!
Aja god natt på er!
/ Isabelle

Lite naglar då :p

Här kommer lite nagel bilder eftersom jag inte kunnat blogga på ett tag :p
De tre sista är ifrån de grejer jag beställde :)
/ Isabelle

Äntligen :)

Himla ledsen att det blir ett tag mellan inläggen nu för tiden men skolans internet asså -.- men idag funkar det :) Har precis ätit mat nu inte jätte gott men gick ner. har haft min andra gitarr lektion idag :) fett kul! Gick kalas bra och nu har jag massa nya saker att öva på ^^,
Har även lite nua nail art grejer jag kan visa er sen :) Fick ju hem mina saker ifrån Välaboden.se i måndags :) Nu håller jag på att städa och tvätta som en tok! Har inte städat sen Idre ^^' hehe Men nu blir det ändring på det. Ikväll blir det noog att kika på folket som har FIFA tunering, hade inte tänkt att vara med jag är ju inte bra på sånt där :P sen om jag hinner blir det kanske lite glass me de två trevliga killar dom heter Ben och Jerry, om ni inte har träffat dom så gör det ;)
See ya
/ Isabelle

Glass med Anette :D

Nu är jag hemma efter en trevlig kväll hemma hos Anette med glass och en massa prat :) Det behövs efter long time no see ;) Aldeles för sellan verkligen! Nu blir det bums i sängen för man ska ju hinna med en del saker i mon med :)
/ Isabelle

Fyndade lite ;)

Tillslut kom jag in till stan idag :P men försent till tyg affären :( inte lika kul men jag hittade lite i alla fall :P
Hittade en tunika på Monki för bara 60 kronor ^^ Sen var jag nyfiken på Isadoras nya lack som ska hjälpa till om man har sköra naglar. Hoppas det hjälper.
/ Isabelle

Utsövd äntligen

Jodå nu äntligen har jag sovit ut sen idre och klockomställningen vilket var riktigt gött! Känner mig som en ny människa :P Om några minuter blir det bussen in till stan och kika lite efter nåt jag knappt vet vad :P Jo ska kika efter ett tyg eller fler funderar på att sy mig en klänning :) en sommar klänning inspirerad av sailor vilket ligger mig varmt om hjärtat :) Får se sen om jag har funnit något fint :P
/ Isabelle

Black Swan och kladdkaka

Sitter och tittar på Black Swan med mammamys, eller inte just nu vi har pausat så nur blir det snart fika med kladdkaka :) Fint att komma hem och få kladdkaka :P Riktigt bra film även att vi inte har sett så mycket ut av den än men i alla fall :P
/ Isabelle

Hemma lite i Kalmar

Har nästan precis kommit hem till Kalmar, fick en plötslig känsla över att jag ville åka hem över helgen. Så var nyss p åMaxi och handlade med min yber stressade far xD inte lätt helst inte när jag fick ta vagnen som vägde bly och plötsligt börja halta för att jag inte skulle springa med mitt knä xD inte okej på det :P
Snart blir det kladdkaka med mamma och film känns gött :D

RSS 2.0